Tayland, Güneydoğu Asya’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden. Tayland vize istemiyor. Ülkemizde de çok ünlü ve yer yıl onbinlerce kişi Tayland’ı ziyaret ediyor. En çok rağbet gören şehirleri ise Bangkok, Phuket, Pattaya, Chiang Mai ve Krabi. Her biri de hem eğlence, hem deniz, güneş kum, hem gece hayatı açısından çok iyi. Ayrıca Tayland kültürü ve oldukça farklı ve ilginç.

Tayland Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Tayland vizesi havalimanında veya karadan girerken sınır kapılarından alınabiliyor. Uluslararası havalimanı girişlerinde 30 gün, karadan girişlerde ise 15 gün vize veriliyor. Tayland gezisi için öncelikle en az 6 ay geçerli bir pasaportun olması gerekiyor. Tayland’da 30 günden fazla kalmak isteyenler Türkiye Tayland Büyükelçiliği’nden 60 günlük vize alabilirler.

Ülkeye girişte verilen Arrival&Departure Card (Geliş&Gidiş Kartları), doğru bir şekilde doldurulmalı Tayland’da kalınacak otel adresi de girilmeli.

Eğer erken rezervasyon yaptığınız oteliniz varsa, adresini bir yere not edi. Tayland’a girişte havalimanında veya uçakta dağıtılan göçmenlik formun doldururken kullanın. Eğer şehre gittiğiniz zaman otel bakacaksanız da, internetten önceden edindiğiniz bir otel ismini not edip forma yazın.

Pasaport kontrolündeki görevliye doldurduğunuz formla birlikte pasaportunuzu uzatın. Eskiden gidiş kartları kaybolmaması için pasaporta zımbalanıyordu, ama artık arasına koyuyorlar. Gidiş kartı ülkeden ayrılırken pasaport kontrol görevlisi tarafından geri alınıyor. Bunu kaybetmeyin!

Ülkeye girişte genelde seyahat sigortası sorulmuyor.

Tayland vize uzatma

Eğer hali hazırda Tayland’da bulunuyorsanız göçmen bürolarından (Imigration Ofice) Tayland vizesi uzatılabiliyor. 1 aylık uzatma için 1900 Tayland Bahtı alınıyor.

Tayland vize yenileme – Visa Run

Tayland’da uzun süre kalmak isteyenler vize bitiminde, komşu ülkelerden birine giriş çıkış yapması ile gerçekleştiriliyor. Bu şekilde yeniden vize alınabiliyor. Bu işi organize eden acenteler de bulunuyor.

Malezya, Myanmar (Burma), Laos ve Kamboçya visa run yapılabilen ülkeler arasında yer alıyor.

Vize süresinden daha uzun süre kalınması durumunda, ceza olarak her gün 500 Baht ödenmesi gerekiyor. Bu ücret 20.000 Baht olunca sabitleniyor ve artmıyor, ancak ülkeye tekrar girişte kara listeye alınıyor, Ülkeye girişiniz engelleniyor. Vize süresi bitimi sonrası en geç 15 gün içerisinde ilgili makamlara başvurmak gerekiyor.

30 YORUMLAR

  1. Arkadaşlar, bende bir Pattaya yolcusu adayı olmaya karar verdim. (Bi ben eksiktim zaten:) şimdi.)
    Herkes bir şeyler yazmış. Ama ben maddeler halinde bir kaç soru soracağım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
    1- 1 yıllık geçerli pasaportumu alıp vize işlemine gerek yok değil mi?
    2- Buradan anladığım kadarıyla dolar cinsinden para götürüyorsun. Bunları nerede bozdurursan kur farkı daha iyi olur. Birde orda güvenlik için hesap açıp bankaya yatırıp bankamatikten çeksen nasıl bir işlem gerekiyor masrafı ne kadar.
    3-Kalma yerini gitmeden önce mi internet üzerinden mi ayarlayayım yoksa; Pattayaya gidip oradan mı fiyat sorup bakayım. Yada şöyle diyeyim güvenilir için pattaya da önere bileceginiz oteller var mı?
    4- Pattaya da eşyalarınızın güvenliği için otel de kasaya koymak güvenli mi pasaport,para,
    vs.
    5-Ve en önemli si gece hayatı için gidenlere ne önerirsiniz? Bayanları hakkında neler diyorsunuz nasıl davranmamız gerekiyor?
    6-Yemek konusunda neler türk mutfagına yakın. Buradan bir şey götüreyim mi 15 günlük tatil için

    • Merhaba 1 yılık pasaport iyi 30 gün vize yok tam otuzgun degil tabiki son 5 yada 6 kala +30 gün daha uzata bilirsinisiniz göcmen bürosundan 1900 baht verek
      2 evet dollar getiyorsun hava alanıda bozdura biliyorsunuz ilik etapda gerekekicek biraz para bozdura bilirsiniz geri parınız yine gideceginiz yerde banka ve gerekli dövüz büroları bozuyor yanlız dollarnız hepsi yeni olsun eski dolar almayın sıktı cıkmasın tl baht karşısında deger kabetigi icin dolar bozdurken de biraz duşuk olucak
      3 kakma yerini isterseniz intenet üzerinden ayrlayın yada internet ürezinden gidiceginiz yerdeki bir otelin adresini ve telefon numarasını alın cünkü
      Giriş kartına bir aders ve telefon numarssı yazmalısınız
      4 otelede kasalar nekadar güvenli bilmiyorum otelden otele degişir yanıda olursada pasaportunuz ve paranız dikkat olun özelikle bara giderseniz orda cok dikat ediceksiniz telefonuz dahil derli eşyalarınız cebizde tutun masaya koymayın
      5 hepsi güler yuzludur malum bar ortamında tabiki duzdun biriyle tanışmak
      Şans işi orda yine kadınlara dikkat edin dikkat oldugunuz sürece kimse sizi dolandırmaz yada soyamaz malum hayat kadınlarına dikkat ediceksiniz tabiki
      6 gelünce pattayda türk lokantası var pukede var
      Size isimini atarım bunu yanıda tay yemekerinide deneyin derim tabiki yemekleri sorun icinde tavukmu var domuz var etmi var diye sorun satıcıya birde acı sevmiyorsunuz onuda belirtin derim tay yemekleri deneyin derim

  2. 3 kasımda gidiyoruz 3 arkadaş 14 gün ordayız at mind pattaya tercihim burası kalmak için odalar geniş 1+1 oda kahvaltı dahil bu zamanlarda burda olupta bilmeyen yada fazla parçalanmadan gezmek isteyenler buyursun gelsin a dan z ye heryeri gezicez gosttman@hotmail.com otelden de ulaşabilirsiniz saygılarımla

  3. 10 ağustos uçuyorum kısmetse… thy den 3480tl gidiş-dönüş 8 taksitle aldım bileti. normali 3164tl. banka taksiti faizi gerisi. daha ucuz bilet(1700 gibi) çok ama aktarmalı… hiç uğraşamam. zenginmiyim? hayır emekliden halliceyim sadece ama temel kural şudur: keyf için bir tatile çıkacaksan imkanlarını zorluyacaksın. sürünmeyeceksin. imkanın kısıtlıysa hiç gitme,bekle olunca gidersin. otel içinde aynı düşünceyle iyi bir oda buldum. günlüğü 156tl. hem piyasaya yakın,kaliteli ve sessiz. gerçi o otelin en düşük odalarından birindeyim ama olsun. varda biz mi yemiyoruz? 🙂 ben ilk defa gidiyorum ama 50 yıllık pattara’lı gibi oldum. sebebi çok araştırmam. özellikle youtube da izlemediğim video kalmadı… ve sitelerden genel bilgileri iyice süzerek kendime bir yol haritası çizebildim. 17 gece 18 gün program hazır. ingilizcem de çok iyi değil. ama kendime güvenim tam. zaten kültür turuna çıkmıyoruz. çok iyi ingilizceye de gerek yok.
    asıl gelmek istediğim konu şu. gördüklerim ve okuduklarımdan sonra yalnız gitmenin daha uygun olduğudur. yanınıza bir arkadaş aramayın. hele ki huyunu suyunu bilmediğiniz biri ile asla. tatiliniz rezil olabilir. benden söylemesi.

  4. Ortalama 150 dolar demiş arkadaş ama Pattaya için gunluk 150 dolar harcama çok çok yuksek bı rakam full gezıcem sadece yatmalık otelı kullanıcam dersen IBIS pattayada kalabılırsın max gunluk harcıcagın 100 doları bulmaz

  5. Ben şu an Tayland’tayim vizesiz giris yaptım ve 30 gün daha uzattım. 30 gunun bitiminde Kamboçya’ya geçeceğim. Türkiye’ye dönüş biletim Bangkok’tan. Tonus icin tekrar Tayland’a girisimde sorun olur mu? Karadan girislerde sorun olabilecegini duydum.

    • Arkadaslar subat veya mart ayinda tayland gezisi düsünüyorum.Nisan da olabilir bu uc ay uyar bana.Gitmek istiyen arkadaslarla irtibat kuralim lutfen telim 5 0 7 4 5 2 0 6 4 5.

    • Merhaba, vizesiz giriş yaptım ve 30 gün uzattım seyahatimi demişsiniz. Bir sorunla karşılaştınız mı? Bizde arkadaşımla vizesiz gideceğiz,dönüşümüzü de taylanddan yapmayı planlıyoruz ve çevre ülkeleri dolaşacağımızdan bu süre 30 günü geçecek. Yardımcı olur musunuz?

  6. Merhaba. Biz 2 kız Tayland’a gitmek istiyoruz ama uygun mu karar veremedik :/ oraya gidip görmüş birisi cevap verirse çok seviniriz:) Dolandırıcılık çok fazla gibi yorumlar okudum ne kadar doğru? Biz gezmek için değil tatil amaçlı gidicez nereyi önerirsiniz?

    • Dolandırıcılık olayına hiç rastlamadım…Bizim ülkemizde adamı ayaktar götürüyorlar biliyorsunuz…Orda yapmanız gereken tek şey çok sıkı pazarlık yapmanızdır…. Örneğin 1000 Baht tan açılış yaparsa satıcı onu . 250 Bahta kadar ındırebılırsınız…Indırmıyorsa almıyorum diyin peşinizden gelip vericektir… Bangkok şehir kirliliği ve trafiği yüzünden 1 gece den fazla kalmanızı önermem…Daha çok Pattaya veya adalara atın kendinizi…İyi tatiller

  7. TAYLAND GİDİŞ DÖNÜŞ 2 KİŞİLİK ÜCRET TAM OLARAK NEDİR? HANGİ ŞEHİRLERDE KALMAK UYGUNDUR? 2 KİŞİLİK BİR ODANIN FİATI NEDİR? NORMAL YEMEK FİATLARI KİŞİ BAŞI NEDİR? IPHONE-6S TELEFON FİATINI NİLİYOR MUSUNUZ? YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM

    SAYGILARIMLA N

    • tayland da kalınabilecek otel güvenlik ve temizlik olarak ıbis otel pattayada fiyat olarak ta uygun lokasyon olarak güzel. servis 10 numara . yakınlardaki türk restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

    • Yukardaki bilgiler bayatladı. Artık ceza olarak 100.000 Baht alıyorlar. Paranız yoksa direk hapishane. 2014 yılındaki askeri darbeden sonrada öğrenci vizeleri hayal oldu. 3 aya indi vizeler. Eskiden 1 yıldı. Okul kaydı ise şart. Eğer okula kayıt yaptırıp devamsızlık yaparsanız göçmen polisi bunu hemen fark ediyor ve 3 aylık öğrenci vizeniz yanıyor. Tayland artık yaşanacak ülke değil. Zaten her şey aşırı pahalılandı… 2 yıl yaşadım ve terk ettim.

      • Tayland’da uzun surelı kalmak ıstıyorum, oturum almam kolay mı zor mu? 2 yıl gıbı uzun bır sure nasıl kaldınız, bılgılerınızı paylasırsanız memnunıyet duyarım. Tesekkurler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here